Python basis cursus

"Er is geen voorkennis nodig voor deze cursus. Enige affiniteit met techniek is handig."
Arjen Oostdijk
Developer/ Docent

Benieuwd wat de programmeertaal Python voor jou kan betekenen en welke toepassingen er zijn? Volg deze cursus voor een praktische en direct toepasbare basis.

Heb je interesse en wil je op de hoogte gehouden worden over de aankomende Python cursus? Laat je gegevens achter via onderstaande knop.

Algemeen

Python is een programmeertaal die begin jaren 90 ontworpen en ontwikkeld werd door Guido van Rossum, destijds verbonden aan het Centrum voor Wiskunde en Informatica (daarvoor Mathematisch Centrum) in Amsterdam. De taal is mede gebaseerd op inzichten van professor Lambert Meertens, die een taal genaamd ABC had ontworpen, bedoeld als alternatief voor BASIC, maar dan met geavanceerde datastructuren. Inmiddels wordt de taal doorontwikkeld door een enthousiaste groep, tot juli 2018 geleid door Van Rossum. Deze groep wordt ondersteund door vrijwilligers op het internet. De ontwikkeling van Python wordt geleid door de Python Software Foundation. Python is vrije software.

De kracht van Python

Python is een programmeertaal die makkelijk leest, als een boek. Wat er moet gebeuren staat als het ware – als een recept – letterlijk en begrijpelijk in het programma, zonder allerlei ingewikkelde codes en vaktermen. Python is daarom makkelijk te leren, ook aan mensen zonder programmeerervaring en/of technische achtergrond en zeer geschikt voor kinderen. Python is een zgn. run-time interpretatie taal, d.w.z. dat de programma’s niet eerst gecompileerd (omgezet naar machinetaal) hoeven te worden, maar direct uitgevoerd kunnen worden. Dit verkort de ontwikkeltijd aanzienlijk en maakt Python zeer geschikt voor prototyping en om snel dingen uit te proberen. Toch is Python ook een zeer krachtige taal, waarmee op een compacte manier professionele en robuuste programma’s geschreven kunnen worden – begrijpelijk en goed onderhoudbaar. Python kan gebruikt worden voor zeer uiteenlopende applicaties, bijv. numerieke programma’s, dataverwerking en -analyse, webservers, tekst manipulatie enz. 

Leerdoelen van deze cursus:

De cursist begrijpt basis programmeerconcepten.
De cursist kan deze programmeerconcepten toepassen in kleine applicaties.
De cursist leert de syntax en het omgaan met verschillende datatypes binnen python.
De cursist kan functies maken en al bestaande functies toepassen.
De cursist weet wat modules zijn en wat het nut ervan is.

Opzet van de cursus

  • Avondcursus: twee cursusavonden en een terugkomavond
  • Dag cursus: een gehele dag en een terugkomavond.

Klassikaal in groepen van maximaal 8 personen

 
2020-02-18 13.53.16

De docent

Arjen Oostdijk is een softwareontwikkelaar van technisch wetenschappelijk niveau. Hij heeft een brede en diepgaande kennis op het gebied van dataverwerking, systeemontwikkeling en testengineering. Arjen beheerst een groot aantal programmeertalen en technologische platforms en heeft zich gespecialiseerd als dataengineer – het (automatisch) verwerken en analyseren van grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data.

Naast zijn opdrachten in het veld houdt Arjen ervan zijn kennis te delen en over te dragen. Hij heeft daarom deze cursus voor Arese ontwikkeld en doceert deze met veel plezier en geduld.

Doelgroep

Softwareontwikkelaars, Data-analisten, Testers.

Vooropleiding/kennis

Er is geen voorkennis nodig voor deze cursus. Enige affiniteit met techniek is handig

Locatie Amersfoort

Prijs: €750,-
Hiervoor krijg je:

• Vakdocent met jarenlange ervaring
• Praktische oefeningen
• Certificaat van deelname
• Cursus info in map en digitaal
• Lunch of Diner (sandwiches)
• Koffie/ thee/ fris

Nieuwe Data binnenkort bekend
Dag 1 – 18:30 -21:30
Dag 2 – 18:30 -21:30
Dag 3 – 18:30-21:30 (terugkomavond)